Luistertips

Hartzeer de Podcast | in je favo Podcastapp

Jaimie Vaes praat in de podcast 'Hartzeer' met verschillende gasten over het onderwerp 'huiselijk geweld', om dit onderwerp meer bespreekaar te maken.
TIP

Co & Zo | je favo podcastapp

Nina de la Croix en Rick Paul van Mulligen hebben twee kinderen, maar wonen niet samen. Rick Paul woont met zijn man René, en Nina is single. Met z’n drietjes voeden zij hun kinderen op. Eén familie in twee huizen. In de podcast Co&Zo nemen ze je mee in hun ervaringen met de kinderen, en klappen uit de school over de dagen zonder de kinderen.
TIP

Industry Talks | FunX

Hoe maak je een track? En hoe zorg je ervoor dat je muziek op de juiste platformen staat? Hoe verdien je geld met muziek? In de zesdelige serie FunX Talent: Industry Talks gaat FunX-dj Youssef in gesprek met artiesten, producers en andere kenners in gesprek over de scene.
TIP

Dipsaus | In je favo podcastapp

Podcast gemaakt door 3 vrouwen van kleur voor vrouwen van kleur. 'Dipsaus is maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid,' staat er op hun website.
TIP

Geldpraat | In je favoriete podcastapp

In Geldpraat zoeken Nibud-collega’s uit hoe allerlei geldzaken in Nederland werken. In elke aflevering spreken zij deskundige gasten uit verschillende vakgebieden om zo geld bespreekbaar te maken voor iedereen.
TIP

Wat kan er nou gebeuren? | In je favo podcastapp

Najib Amhali en Reda Saleh nodigen wekelijks verschillende bekende en onbekende Nederlanders uit om hun verhaal te doen over vroeger, nu en later. Waarbij de verandering van het gebruiken naar misbruiken van genotmiddelen naar voren komt.
TIP

TED Talks Daily | In je favo podcastapp

De podcast met en over de meest inspirerende en motiverende Ted Talks in audio met host Elise Hu.
TIP

Joshua en Splinter in therapie | Podimo

Schrijver Splinter Chabot en zanger Joshua Nolet praten onder leiding van een psychiater over angsten, overwinningen en obstakels in hun leven. Psychiater Femke Verduin haalt de twee mannen en de luisteraars iedere aflevering een spiegel voor. Hoe beïnvloeden mentale hindernissen ons leven? En hoe kan je hier mee omgaan?
TIP

Waar wacht je op? | te beluisteren in je favoriete podcastapp

In de podcast ‘Waar wacht je op?’ gaat Amy op zoek naar iets wat je vandaag kan doen om je beter te voelen. Hoe kom je uit een burn-out? Hoe ga je op met een trauma? Werkt relatietherapie? Iedere aflevering vertelt een Psyned psycholoog je meer over deze verschillende onderwerpen.
TIP

Hersenstichting: donkergrijze cellen | te beluisteren in je favoriete podcastapp

Annemiek Lely van de Hersenstichting praat met bekende en onbekende Nederlanders over angsten en depressies.
TIP

Over leven | te beluisteren in je favoriete podcastapp

Ferry Zandvliet overleeft in 2015 een terroristische aanslag in Parijs. Edino van Dorsten is een van de kinderen van Ruinerwold en groeit op in een omgeving waar vrijheid en jezelf zijn niet vanzelfsprekend is. Ondanks hun verleden genieten Ferry en Edino van hun leven en proberen ze het beste uit iedere dag te halen. Want je verleden bepaald niet je toekomst! In deze podcast bespreken ze het leven, de week en elkaar met een flinke dosis zelfspot.
TIP

KUKURU | te beluisteren in je favoriete podcastapp

In KUKURU gaat Giel Beelen wekelijks in gesprek met verschillende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. De belangrijkste vraag in deze podcast is: ‘wie ben je en wat wil je nou écht?’. Het gaat niet over wat je moet doen, maar over wat je kán doen.
TIP