Kijktips

Danny op straat | NPO start

Danny Ghosen duikt in verschillende werelden. Danny duikt in deze aflevering dieper in de wereld van drillrap.
TIP

Vier handen op één buik | NPO start

In Vier Handen Op Eén Buik worden aanstaande moeders gevolgd die laten zien hoe zij zich voorbereiden op de komst van hun kindje. Ze worden ondersteund door bekende moeders.
TIP

Lijst met interessante docu's over het leven van verschillende artiesten | 3 voor 12

3 voor 12 maakte een lijstje met interessante docu's van artiesten om te bekijken. Denk hierbij aan S10, Ronnie Flex en Taylor Swift. Allerlei voorbeelden van artiesten die het hebben gemaakt in de muziekindustrie. Maar niet ieders weg daar naar toe blijkt makkelijk en rooskleurig te zijn.
TIP

Born free: Mandela's generatie van hoop | 2Doc

Wat betekent het om na zoveel jaar van ongelijkheid gelijk te zijn? Met die vraag volgde Ilvy Njiokiktjien tien jaar lang de eerste generatie Zuid-Afrikaanse jongeren die na de afschaffing van het apartheidssysteem opgroeit in 'gelijkheid'.
TIP

Bram de Wijs met een Q&A over geld, freelancen en schulden | YouTube

Influencer Bram de Wijs vertelt middels een Q&A over geld, freelancen en schulden over zijn eigen geldproblemen.
TIP

Spuiten en Slikken | NPO start

De presentatoren van Spuiten en Slikken vertellen je alles over drugs, seks en lifestyle. Ze maken moeilijke onderwerpen bespreekbaar en doorbreken taboes.
TIP

Storm om mij heen | NPO start

'Storm om mij heen' is het verhaal van hiphopartiest Stien den Hollander (S10), die verstrikt raakte in de mallemolen van de GGZ, maar daar sterker uit kwam en nu anderen wil helpen door middel van haar muziek.
TIP

Tygo in de psychiatrie | NPO start

Acteur Tygo Gernandt duikt in de gesloten wereld van de psychiatrie. Hij onderzoekt hoe psychische labels worden opgeplakt. Wat zijn de gevolgen als je de verkeerde labels opgeplakt krijgt? Of als je labels je geen steek verder helpen in de behandeling die je krijgt?
TIP

Mooi zoals je bent | Videoland

Serie op Videoland gemaakt door Tabitha, waarin ze samen met bekende coaches en ervaringsdeskundigen jonge mensen een positieve boost geeft. Zodat ze uiteindelijk kunnen zeggen: ‘ik ben mooi zoals ik ben!’
TIP

#eerlijkefoto | Videoland

Miljuschka Witzenhausen spreekt zich regelmatig uit tegen het beeld dat op social media wordt gecreëerd. Ze duikt in de wereld van influencers die streven naar het perfecte plaatje en gaat hierover in gesprek met bekende Nederlanders.
TIP

THE THERAPIST: Fresku | Vice

In deze aflevering van The Therapist ondergaat de Nederlandse rapper Fresku een behandelsessie met psychotherapeut Glenn Helberg. Fresku is half-Nederlands en half-Curaçaos en bracht zijn jeugd in beide landen door. Hij woont nu in Nederland, maar staat nog steeds met één been in Curaçao. In deze sessie gaat Glenn in op Fresku’s worsteling met zijn achtergrond.
TIP